Inloggen voor leden

Het Najaarssymposium op maandag 1 november 2021 zal in hybride vorm plaatsvinden. Fysiek in de Driehoek en digitaal via beveiligde Zoom. U bent allen van harte welkom. Wijs ook uw A(N)IOS op deze leerzame avond. U kunt zich tot maandag 25 oktober aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zou u bij uw aanmelding willen aangeven of u fysiek of digitaal aanwezig wilt zijn? En geef ook meteen uw BIG-nummer en/of NVVS nummer door.

Het symposium is voor leden van de NVvVP gratis. Voor niet-leden kost het symposium 50 euro voor specialisten en 25 euro voor a(n)ios, arts-onderzoekers en pensionada. 

Mocht u een interessante casus (over ulceratieve afwijkingen) hebben die u wilt presenteren, laat dit dan ook weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Casuïstiek zal dit jaar wegens het hybride karakter van het congres niet ad hoc ingebracht kunnen worden.

Een aantal dagen voor het symposium zullen wij alle deelnemers die digitaal willen deelnemen een e-mail sturen met de Zoom link, handleiding voor gebruik Zoom, de agenda voor de ALV en de notulen van de vorige ALV.

 

Programma 

18.15              Broodjes & inloop (bij fysieke aanwezigheid)

18.30              Digitale inloop

18.45              Algemene Ledenvergadering

19.15             Kim van Mierlo (aios dermatologie, LUMC) & Maaike Bleeker (patholoog, Amsterdam UMC) over niet-infectieuze ulceratieve afwijkingen van de vulva

19.45             Arjan Hogewoning (dermatoloog, Mauritskliniek Den Haag) & Maaike Bleeker (patholoog, Amsterdam UMC) over infectieuze afwijkingen van de vulva

20.15             Casuïstiek (ulceratieve) vulvaire afwijkingen van de leden

20.40              Jonge onderzoeker

21.00              Afsluiting

Accreditatie is goedgekeurd voor NVVS (1 punt) en  NVVP, NVOG & NVDV (2 punten)

 

Locatie

In de Driehoek, Willemsplantsoen 1-C, 3511 LA Utrecht (www.indedriehoek.nl).

OF 

Digitaal via Zoom

 

Wij zien er naar uit u allen maandag 1 november fysiek of digitaal te mogen verwelkomen.

Het Najaarssymposium op maandag 2 november 2020 zal digitaal via Teams plaatsvinden. U bent allen van harte welkom. Wijs ook uw A(N)IOS op deze leerzame avond. U kunt zich nog tot uiterlijk maandag 26 oktober aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., indien u dit nog niet heeft gedaan. Mocht u een interessante casus hebben die u wilt presenteren, laat dit dan ook weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Casuïstiek zal dit jaar wegens het digitale karakter van het congres niet ad hoc ingebracht kunnen worden.

 

Een aantal dagen voor het symposium zullen wij alle deelnemers een e-mail sturen met de link voor de Teams link, handleiding voor gebruik Teams, de agenda voor de ALV en de notulen van de vorige ALV.

 

Programma

18.15 Algemene Ledenvergadering

18.45 Marjo Ramakers (arts-seksuoloog NVVS) over Vulvapathologie & Seksualiteit

19.15 Colette van Hees (dermatoloog, Erasmus MC) over de nieuwe richtlijn lichen sclerosus

19.35 Eva Maria Roes (gynaecologisch oncoloog, Erasmus MC) over de nieuwe richtlijn VIN

19.55 Jonge onderzoeker

20.15 Casuïstiek

20.45 Afsluiting

 

Wij zien er naar uit u allen maandag 2 november digitaal te mogen verwelkomen.

 

 

 

 

 

 

Op maandag 2 november 2020 vindt het najaarssymposium weer plaats: u bent allen van harte welkom! Wijs ook uw A(N)IOS op deze leerzame avond. 

 

Wij vragen u interessante casuïstiek die u deze avond wil bespreken te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (let op, dit is een nieuw mailadres). Aanmelden voor de bijeenkomst kan eveneens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag voor 7 oktober 2020.

 

Programma

18.15 Algemene Ledenvergadering

18.45 Broodjes
19.15 Colette van Hees (dermatoloog, Erasmus MC) over de nieuwe richtlijn lichen sclerosus

19:30 Eva Maria Roes (gynaecologisch oncoloog, Erasmus MC) over de nieuwe richtlijn VIN

19:45 Marjo Ramakers (arts-seksuoloog NVVS) over Vulvapathologie & Seksualiteit

20.15 Pauze

20.30 Jonge onderzoeker

20.45 Casuïstiek
21.30 Afsluiting

 

Locatie

Digitaal

 

Accreditatie door NVOG, NVDV en NVVS met 2 punten wordt aangevraagd.

 

Hopelijk tot maandag 2 november!

 

Met hartelijke groet,

Het bestuur van de NVvVP

Risico op ontwikkeling van kanker in anogenitale gebied bij lichen sclerosus – een systematische review.

Tot op heden zijn de exacte cijfers van het risico op kanker in het anogenitale gebied voor patiënten met lichen sclerosus niet geheel duidelijk. Daarom hebben we een systematische review verricht.

Het risico op het ontwikkelen van kanker in het anogenitale gebied is 0.21-3.88% voor vrouwen met bewezen lichen sclerosus. Het risico wordt groter met de leeftijd, de aanwezigheid van VIN, een lange geschiedenis van lichen sclerosus, late diagnose van lichen sclerosus (na lang bestaande klachten) en de matige therapietrouw van het smeren van lokale corticosteroïden.

Daarom is het belangrijk om regelmatig controles te verrichten en te blijven smeren met lokale corticosteroïden.

Hieronder de link naar het artikel:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32089333/