Publicatie Vulvaire morbus Paget

Recent werd in het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie een mooie publicatie gerealiseerd over Vulvaire morbus Paget.

Dit overzichtsstuk geeft een mooie weergave van de kliniek, diagnostiek en behandelingsmogelijkheden van deze zeldzame huidaandoening. Tevens wordt ingegaan op de landelijke Paget Trial, een multicenter studie naar de effectiviteit, veiligheid, kwaliteit van leven en immunologishce respons van de behandeling van vulvaire morbus Paget met 5% imiquimodcrème. In afwachting van lokale goedkeuringsprocedures zal deze trial in 8 vulvapoli’s gaan lopen. Vooralsnog kunnen patiënten worden verwezen naar het AvL, ErasmusMC, UMCG of Radboudumc.

Referentie: M. van der Linden, I.M. Hendriks, K.A.P. Meeuwis, J. Bulten, T. Bosse, M.I.E. van Poelgeest, J.A. de Hullu, C.L.M. van Hees. Vulvaire morbus Paget. Ned Tijdsch Derm Ven, 25 (2015), 609-612.

Het laatste nieuws