Inloggen voor leden

Deze vragenlijst printen en volledig invullen voordat u naar uw eerste afspraak op de vulvapoli gaat. 

Attachments:
Download this file (Vragenlijst vulvapoli.pdf)Vragenlijst Vulvapoli[Vragenlijst Vulvapoli]142 kB

Wat is vulvaire jeuk?

Jeuk is een onaangenaam gevoel waardoor je gaat krabben. Vulvaire jeuk komt vaak voor en iedere vrouw ervaart soms even jeuk. Dit is normaal. Als de jeuk zo hevig is dat je er hinder van ondervindt in het dagelijks leven of als de jeuk langdurig blijft bestaan moet er gezocht worden naar de oorzaak van de jeuk.

Lees meer: Vulvaire jeuk

Vaginale afscheiding (fluor vaginalis)

Fluor vaginalis is een veel voorkomend probleem. De normale vaginale flora bestaat uit allerlei bacteriën, waaronder de Lactobacillus, die lactaatzuur produceert. Hierdoor ontstaat in de vagina een 'zuur' milieu waarin normale bacteriën zich goed kunnen ontwikkelen en waarin bescherming wordt geboden tegen vreemde agentia. Ook schimmels (bijvoorbeeld candida) kunnen (in lage aantallen) in de vagina voorkomen zonder klachten te veroorzaken.

Lees meer: Vaginale afscheiding (fluor vaginalis)

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een niet-besmettelijke huidaandoening met rode en schilferende plekken, die verspreid over het gehele lichaam kunnen voorkomen. Vaak komt deze aandoening in de familie voor. Psoriasis kan door behandeling aanzienlijk verbeteren, maar geen enkele therapie kan de huidziekte definitief genezen. Psoriasis komt bij 2% van de mensen voor. Er zijn verschillende typen psoriasis. De meest voorkomende vorm toont schilferende witte plekken op de ellebogen en de knieën. Andere gebieden van de huid kunnen worden aangedaan inclusief het behaarde hoofd en bij sommige mensen hebben zijn de nagels en/of de gewrichten aangedaan. Psoriasis kan ook in de lichaamsplooien voorkomen (liezen, oksels, bilspleet, navel, plooi onder de borsten) en heet dan psoriasis inversa. De schilfering is in deze gebieden meestal afwezig. Psoriasis kan op de genitale huid voorkomen als onderdeel van psoriasis elders op de huid maar bij sommige mensen komt het alleen in het genitale gebied voor.

Lees meer: Vulvaire psoriasis