Vulvapathologie

Vulvapathologie

Vulvovaginale klachten kunnen de kwaliteit van leven nadelig beïnvloeden, soms zelfs in ernstige mate.

Het combineren van gynaecologische en dermatologische deskundigheid lijkt de beste garantie te bieden voor een adequaat management van vulvovaginale pathologie. Dat principe ligt dan ook ten grondslag aan dit boek.

In de 2herziene en uitgebreide editie van ‘Vulvapathologie’ worden de meest voorkomende vulva-afwijkingen beschreven en getoond, ziektebeelden die regelmatig voorkomen, sommige vaker dan andere, maar zowel in de opleiding tot huisarts als in de specialistenopleiding (te) weinig aandacht krijgen.

In de eerste hoofdstukken wordt de lezer geïnformeerd over zaken als vulvaire anatomie, lichamelijk en laboratoriumonderzoek, alsook over de basisprincipes van diverse dermatologische en gynaecologische behandelingen. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan de afwijkingen die het vaakst worden gezien worden op vulvapoliklinieken, waaronder: lichen sclerosus, lichen planus, lichen simplex, vulvovaginale candidosis, vulvodynie, condylomata acuminata, herpes genitalis, HSIL en eczeem. Nieuw in deze 2editie zijn de hoofdstukken over bacteriële vaginose en hidradenitis suppurativa.

De uitgave sluit af met een appendix, waarin een aantal min of meer bijzondere (ziekte-) beelden wordt gepresenteerd.

De opgevoerde casuïstiek, het kwalitatief hoogstaande fotomateriaal, de take home massages en de medicatie-overzichten maken Vulvapathologietot een echt praktijkboek voor alle relevante specialismen.

 

Het boek vulvapathologie is te bestellen via https://www.stichting-oog.info/boek-bestellen

Kosten 55 euro incl verzendkosten.

Meer artikelen

Constitutioneel eczeem

Constitutioneel eczeem Constitutioneel eczeem is een veel voorkomende aandoening. Constitutioneel eczeem kan behalve op de bekende voorkeursplaatsen ook op de vulva voorkomen. Als het zich

Meer informatie »